Hangfelvételek

1. GONDOLATOK AZ INTERNETRÖL ÉS A SZÁMÍTÁSTECHNIKÁRÓL, ILL. EZEK HATÁSÁRÓL AZ EMBERRE ÉS AZ EMBER FEJLÖDÉSÉRE

Az internet egy olyan kérdés, ami ma minden embert érint és érdekel, de aki erröl mélyebben is szeretne tudni, vagy a hatásokat elemezni szeretné, az nem nagyon találni hiteles és valós információkat tartalmazó anyagokat. Egy hosszabb, a témát érintö kutatás után tartott elöadásomban igyekeztem bemutatni azokat az alapkérdéseket, melyek az internet használata által ma az ember és közösségei számára érdekesek lehetnek. No, és persze körvonalaztam azokat a veszélyeket, melyeket ez a “modern áldás” rejteget a XXI. század embere számára.

Az elöadás meghallgatható itt. (Az esetleges minöségi problémákért elnézést kérek, a hangfelvétel egy iskolai előadóteremben és nem egy profi súdióban készült.)

2. A FIATALOK HELYZETE ÉS VISZONYA A SZABADSÁGHOZ

A XXI. sz. elején minden egy nagy cél, az emberi szabadság kifejlesztésének szolgálatában áll. A mai emberek, így a fiatalok is cselekedeteikben már teljesen szabadoknak érzik magukat és igyekeznek úgy is élni, hogy csak ők dönthetik el, hogy mit akarnak, hogy mit tegyenek.

 Ugyanakkor ezt a rendelkezésünkre álló új és az emberiség történetében eddig ismeretlen lehetőséget, a szabadságot, még nem tudjuk helyesen értelmezni. Ezért aztán a fiatalok a ma rendelkezésükre álló szabadságot sokkal inkább a vágyaik kielégítésének szabadságaként értelmezik, mint egy világfejlődési folyamatként. Ezért egyáltalán nem vagy nehezen vállalják fel az új lehetőség adta felelősséget.

 Ezért ma a szabadságot a tudatosság és a felelősségvállalás hiánya miatt, a legtöbben csak, mint szabadosságot tudják értelmezni, azaz a vágyaimnak megfelelően azt csinálok, amit akarok. De nem is várhatunk el többet, hiszen ahhoz, hogy az emberek ezzel az új minőséggel valójában összekapcsolódjanak, és tudatosságukkal éljék meg a rendelkezésünkre álló szabadságot, még komoly belső fejlődésre van szükség.

A Civil Rádió Merítés – Helyünk a világban… címü müsorában két érdekes beszélgetés hangfelvétele hallgatható meg. Az elsöben a szerkesztö, müsorvezetö Csaba Beatrix dr. Czeizel Endrével beszélget a magyar géniuszról.
A második részben – 29:40-töl kezdödöen - egy velem készült beszélgetés hallható, melyben a fiatalok és a szabadság viszonyáról, és a fiatalokkal kapcsolatos modern kori kihívásokról mondtam el gondolataimat.
Akit érdekel a szabadság okozta kihívás és ennek hatásai az meghallgathatja itt: http://merites.hu/2015/03/merites-helyunk-a-vilagban-2015-03-10-szerdan-este-19-orakor-a-civil-radioban-fm98/

3. A VEZETÖI KEREKASZTAL ELÖADÁSAINAK HANGANYAGA

Az itt található hanganyag a “Vezetöi Kerekasztal” címü menedzserképzésen tartott néhány elöadásom hangfelvétele. Az egyes elöadások témája kapcsolódik a Menedzserkalauz c. könyvem hasonló címü fejezeteihez.

A fájlok nagy mérete miatt azok egy DropBox oldalról tölthetők le a felhasználó számítógépére és így a saját gépről hallgathatók meg az egyes előadások.

 Az organikus szemléletről

Vállalkozások fejlődése

Vállalkozások hetes rendszere

Motiváció

A jövő, és a stratégiák

A vezetői döntésekről

Az értekezletekről

Tartalom és forma