Dinamikus ítéletalkotás

Itéelalkotás színes emblémaEz egy olyan modell, amit kedves holland barátom, dr. Lex Bos dolgozott ki és alapjaiban az emberi gondolkodás modellszerű leírása, és az emberi kommunikáció, valamint a múlttal és a jövővel kapcsolatos gondolkodás megértése a célja. A közös munka lényeges része még az érzelmek helye és szerepe, a véleményalkotásban és a döntésekben, ill. ennek megértése. Egyébként a modell azért használja az ítéletalkotás fogalmat, mert a német nyelvben „Urteil” a szakmai elnevezése annak a folyamatnak, melynek során az ember egy határozott véleményt mond ki, vagy egy döntést hoz. 

A munka lényege az, hogy hogyan lehet szabadon és ugyanakkor helyesen megismerni a világot, valamint szabadon és sikeres döntéseket hozni a jövőnkkel kapcsolatban, valamint, hogyan és miként tud az ember a közösségében helyesen és érthetően kommunikálni a társaival. 

Erről lesz szó a másfél napban, gyakorlatokkal és csoportmunkákkal megfűszerezve.  Ennek a munkának nincs célcsoportja, nem szól kifejezetten sem a vállalkozóknak, sem a magánembereknek, de segíteni kíván minden gondolkodó embernek,  aki szeretné az életét és a kommunikációját jobbá, a döntéseit sikeresebbé tenni. Tapasztalatom szerint a módszer egyszerre ad támogatást és keretet az ember számáta a gondolkodás, a beszéd és a véleményalkotás területén. Aki ezt használja az az előítéletek és téves vélemények labirintusából könnyen kitalálhat.

* * * * * * *

 Sok szeretettel meghívunk mindenkit erre a közös munkára, melyen az elméleti kérdések megbeszélése mellett közösen be is gyakoroljuk a modellt, a valódi megfigyelésen és megismerésen alapuló véleményformálást, és a helyes döntések meghozatalát. A csoportmunkák és gyakorlatok ezen túlmenően segítenek az érzelmek által befolyásolt előítéletek felismerésében és felhívják a figyelmet azokra a csapdákra és veszélyekre, melyek az ítéletalkotási vagy más szavakkal a véleményalkotási folyamat során fenyegetnek. Szándékaim szerint a szabad és önálló véleményalkotás, ill. döntés útjai a közös munka végére minden résztvevő számára láthatóvá, eredményei pedig kiszámíthatóvá válnak.

Az időpontok:            A 1,5 napos workshopot 2016-ban a tervek szerint három alkalommal rendezzük meg, ezek közül választhatsz magadnak egy időpontot:

1./ 2016. január 22 és 23, PÉ délutántól SZO egész nap

2./ 2016. február 19 és 20, PÉ délutántól SZO egész nap

3./ 2016. március – nem lesz workshop. A további program az igények szerint alakul.

A trénig helyszíne:     Budapesten, jelenleg egyeztetés alatt.

 Jelentkezni lehet:         JELENTKEZÉSEKET KIZÁRÓLAG ÍRÁSBAN FOGADUNK EL, és ezeket kérjük Halász Zsuzsa e-mail címre megküldeni: hzsuzsa@sockft.hu.

A részvétel az írásos visszaigazolást követően válik véglegessé. Az írásos visszaigazolást a jelentkezések beérkezésének sorrendjében küldjük meg. Mivel a tréningen a résztvevők száma 15 főben maximálva van, a létszám betelte után jelentkezőknek új időpontot ajánlunk fel.

Sok szeretettel várjuk a jelentkezéseket.