ELŐADÁSOK, WORKSHOPOK

Az ember küldetése 1.Napjainkat a gyors és állandó változások, az újdonságok zavarba ejtő sokfélesége mellett a váratlan társadalmi és politikai események jellemzik. Ugyanakkor a világ tényeinek egymástól gyökeresen eltérő és a valósággal néha még csak köszönő viszonyban sem álló magyarázata következtében a másik ember, a média és a véleményformálók magyarázatára egyre kevésbé tudunk támaszkodni. Nem segítenek az eddig tanultak sem, mert az ezek alapján kialakított vélemények egyre kevésbé pontosak. Így aztán nem marad más, mint a saját érzéseink és előítéleteink, és a mások által alkotott magyarázatok, vélemények állandó hangoztatása.

Viszont a XXI. sz. már többet, az önálló és szabad ítéletalkotás, a bizalommal való élés és a határok felismerésének képességét várja el tőlünk. A modern kor emberének ezért ki kell fejlesztenie az utánagondolás, az utánakeresés és a valódi megismerés képességét és az ezen alapuló önálló ítéletalkotást, mert ha saját magunk alakítjuk ki helyes és igaz véleményünket a világról, az abban tapasztalt dolgokról és céljainkról, akkor magánéletünk és munkánk is sikeresebbé válik.

Ezeket a kihívásokat látva, úgy döntöttem, hogy a korábban sikerrel megtartott, de zárt “Ítéletalkotás” és “Bizalom” valamint “Határaink” workshopokat ismét felelevenítem és meghirdetem. Ezen az oldalon folyamatosan adok tájékoztatást a lehetőségekről és az időpontokról.

One thought on “ELŐADÁSOK, WORKSHOPOK

  1. Geburth Péter

    Üdvözletem.
    Lehetőség esetén (tevékenyen is) érdekel a témában szereplő közösségi élet és az ebben rejlő jelen- és jövőformálási lehetőség. Temérdek kérdés és gondolat keresi a fórumot/közösséget/hasonlóan gondolkodók társaságát.
    Szép napot,
    Geburth Péter

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>