Társadalmi kérdések

 

Az ember küldetése 1.Az ember küldetése 1. – 2. rész

Veszprémben “Fenntartható élet – Egyén – Közösség – Környezet” címmel rendeztek elöadás sorozatot, melyen a XXI. sz-i ember feladatairól és a modern közösségi élet kérdéseiröl beszéltem. Ajánlom gondolataimat azoknak, akiket nem csak a modern ember küldetése érdekel, de foglalkoztatnak a miértek is.

A két elöadás megtekinthetö, az 1. rész  ITT, a 2. rész ITT.

A GAZDASÁG- ÉS KÖZÖSSÉGFEJLESZTÉS AKTUÁLIS KÉRDÉSEI

A részvételi demokráciát tervező közösségek Civilegyetemén, Törökbálinton tartott  előadásomban egy átfogó képek rajzoltam arról, hogy hogyan jutott a világ abba a helyzetbe, amiben ma van és ez milyen új feladatokat és kihívásokat jelent ma az emberek, a kulturális kreatívok számára, ha az embert szolgáló társadalmi és gazdasági rend megvalósítását szeretnék elérni.

Az előadás  megtekinthető ITT.

 

2100 KONFERENCIA 

 Ami 2012 után lehet és lesz a gazdaságban és a szociális életben

 Az előadásról készült film ITT látható, az előadás  szerkesztett szövege elolvasható ITT 

2012 decemberében az emberiség végérvényesen átlépett fejlődésének egy új korszakába. Véget ért az 5000 évig tartó Kaly Yuga és kezdetét vette a Satya Yuga, az Új Fénykor. Ennek jellemző spirituális minőségei és szellemi hatásai lesznek az elkövetkező 2500 évben az emberiség fejlődésének meghatározói.

Honnan jön ez a FÉNY, ami a Satya Yugában bevilágítja majd ez emberi elméket és meghatározó módon világít rá az emberi tevékenységre, így a szociális és a gazdasági tevékenységre is? Milyen új emberi minőségeket hoz és milyen belső fejlődést vár el ez a kor az embertől? Milyen lehetőségeket és veszélyeket tartogat a számunkra ez az új korszak? Hogyan néz ki a társadalom és a gazdaság ennek az új kornak a fényében?

Ezekre a kérdésekre kívánok röviden és egyszerűen válaszokat keresni és azt bemutatni, hogy az 1899 óta tartó átmenet folyamatos fejlődési íve hova vezethet az elkövetkező 100 évben.