Takáts Péter film

Hangfelvételek és videók

A korszerűtlen társadalmi és szociális rendszerek, mivel a hatalomra épülnek, ma már minden eresztékükben recsegnek-ropognak. Ezt mind a vezetettek és vezetőik nap mint nap átélik. A vezetők látják, hogy mennyire nehezen tudják akaratukat a közösségekben érvényesíteni, milyen nehéz egy hatékony összetartó – kohéziós – erőt fenntartani. Mindenki számára egyértelműen beigazolódott, hogy a pénzre és hatalomra épülő hierarchikus struktúrák a XXI. században már életképtelenek, rugalmatlanok és egyre kevésbé hatékonyak.

Ezért a világban  átalakulási folyamatok indultak meg, persze nem úgy, hogy a felső szint önként lemondott hatalmáról, hanem úgy, hogy lassan a piramis alján élők felébredő öntudatával és felelősségérzetével párosultak a mai modern kommunikációs technológiák. Ezek már lehetővé teszik, hogy az emberek egymás között újfajta kapcsolatokat, és teljesen új alapokon nyugvó szabad társulásokat hozzanak létre.

Az új szociális formák különlegessége, hogy hatékony működésükhöz már nincs szükség egy hierarchikus központ engedélyére, illetve irányítására. Ezek nyitott és átlátható vertikális struktúrák, melyek szervesen alakulnak, fejlődnek, szép lassan kiszoríthatják a monopolisztikus hatalmi és kommunikációs rendszereket, amelyek ma a fejlődés legnagyobb gátjai.

Ezt a fejlődési folyamatot kívánom elősegíteni és támogatni az itt elhelyezett hangfelvételekkel és a filmekben elmondott gondolataimmal.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>